Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Жилищата в София поевтиняха с почти една трета

2009-12-14   |  Монитор, 12.12.09, с. 16

Година след началото на срива на пазара жилищата в София са поевтинели с почти една трета. Това се казва в анализ на компанията за недвижими имоти Бългериан Пропертис.

Преди 12 месеца средната цена е била 96 200 евро, а сега вече са на ниво 65 400 евро. За периода от миналия ноември обемът на сделките в страната е спаднал с 40% се казва още в анализа. Статистиката на фирмата показва, че през предишния месец в страната са били сключени 15 на сто по-малко сделки с имоти в сравнение с октомври. В големите градове се наблюдава интересна тенденция - повечето сделки са във високия сегмент за цени от 100 000 евро нагоре.

В София през ноември се купуваха апартаменти над 100 кв. м на цени между 100 000 и 250 000 евро със средна цена на единица площ около 1100 евро. Това е пълна противоположност на октомври, когато в столицата се купуваха по-малки апартаменти на цени между 55 000 и 65 000 евро за около 800 евро на кв. м. Тази тенденция важи и за Варна, където обаче и през ноември имаше сделки и в ниския сегмент - около 20 000-30 000 евро.

Пазарът в цялата страна показва липса на интерес към средния ценови сегмент. Важно е да се каже, че изненадващо през ноември има раздвижване и при морските ваканционни имоти, което не е типично за началото на зимния сезон през изминалите години.

Апартаменти в София на цени под 800 евро на кв.м.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване