Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Руснаците готови да платят до 59 000 долара

2009-05-13   |  Монитор, 13.05.09, с. 3

Руснаците, търсещи ваканционни имоти по нашето Черноморие, предпочитат да инвестират между 1,5-2 млн. рубли (към 59 хил. долара), съобщава сайтът bulfax.com. Румънците се интересуват от Северното Черноморие, а гърците са основни клиенти в Пиринско.

България остава сред най-популярните дестинации на братушките за покупка на имот в чужбина, пише Spanish News. Страната ни се нарежда трета след лидера Испания и Франция. Един от всеки четирима руснаци, който се е интересувал от закупуване на имот в чужбина през първото тримесечие на 2009 година, фокусира своето търсене към Испания, показва проучване на руската консултантска компания Miel DMP. От компанията посочват колапса на пазара на недвижими имоти в Испания като основна причина за нарасналия интерес. Вследствие на това на испанския имотен пазар се отчитат цени, които са по-ниски и от пазарите в България и Черна гора.

Изследване на компанията “Бългериан Пропертис” показва, че 30% от сделките с недвижими имоти с участието на чужденци в България са с британски граждани. В момента те предпочитат да инвестират в евтини селски имоти. Останалите 70% от чуждестранните клиенти са представители на различни националности - руснаци, гърци, холандци, немци, румънци, норвежци. Купувачите от Русия са разпределени равномерно между Банско и морските курорти.

За сметка на това британците проявяват по-голям интерес към градовете София и Варна - както за покупка, така и под наем. Във Варна са сключени сделки основно за даване под наем, докато в София - за покупко-продажба. Освен това англичаните проявяват своята активност и на пазара на имоти за отдих и на пазара на имоти в селата, тъй като в момента се появяват доста изгодни предложения, което се дължи на понижените цени във връзка с кризата.

Ако искате да получите пълния анализ на Бългериан Пропертис на имейла си, моля натиснете тук.

Разгледайте нашите горещи оферти

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване