Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Бургас ще има морска гара

2007-07-11   |  в-к Строителство Градът, 9 юли 2007

Бургас ще има своя морска гара. Тя ще бъде част от така наречения единен пътнически център, който ще бъде изграден в крайморския град. Това предвиждат и трите проекта, които бяха предложени на обществено обсъждане.

Според начинанието в Бургас ще бъде създадена зона за обществен достъп до транспортния възел, обединяващ трите вида превоз - железопътен, автобусен и морски. Идеята е заимствана от големите европейски пристанищни градове.
С реализирането на проекта ще се създаде единен пътнически център, качествена услуга за гражданите и ще се даде възможност за развитие на яхтено пристанище в Бургас, каза непосредствено преди обсъждането в края на юни министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Той подчерта, че това ще бъде първият в България интермодален транспортен комплекс. Следващият ще бъде построен във Варна. Реализирането му ще допринесе изключително за развитието на туризма и за стимулиране на бизнеса, допълни министърът.

За финансиране на проекта се предвиждат две възможности - от структурни фондове на Европейския съюз или чрез публично-частно партньорство.

Трите идейни проекта предвиждат преместване на съществуващата автогара, за да се отвори централната пешеходна улица "Александровска" до морето, морска гара, яхтено пристанище, търговски зони и места за забавления и атракции. В самата стилистика са търсени морски елементи и уникалност с амбициите зоната да стане емблематична за черноморския и пристанищен град Бургас.

Вижте оферти за недвижими имоти в района на Бургас.

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване