Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Чужденци купили 20% от имотите

2013-11-25   |  168 часа, бр.47, 22.11.2013

20% от покупките на имоти у нас през последната година са направени от чужденци от различни националности. Вече не само руснаците имат желание да притежават недвижимо имущество в България.През последния период са се появили купувачи от много европейски държави, а предпочитанията им са най-разнообразни, коментират брокери. В страната вече може да се говори за постоянен интерес от различни държави Германия, Франция, Белгия, Холандия, Италия, дори САЩ, Канада и Израел, коментира Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Няма една конкретна група чужденци, която да има непрекъснат интерес към жилищата у нас. За сметка на това има постоянен интерес от различни държави."Въпреки че няма целенасочена реклама на страната ни по отношение на недвижимите имоти, можем да кажем, че има трайно позициониране на България като място за покупка на имоти от чужденци, не само руснаци, въпреки че те продължават да доминират", смята Полина Стойкова.

През предходните периоди е имало интерес и от страна на гърци. В последната година обаче не са се появявали такива купувачи. "Има заможни германци например, които купуват имоти по морето. Има и такива чужденци, които са се ориентирали в по-ниския сегмент", коментира оперативният директор. Според нея преимущество на България е, че предлага подходящи имоти за всеки джоб. Чужденците намират жилища от 5 до 50 хил. евро.


  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване