Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Експерт: Възвърна се доверието към имотите като реален актив

2015-02-25   |  www.informirash.me, 25.02.2015

Цените на имотите през миналата година показаха, че спадовете вече са приключили и годината завърши с първи, макар и минимален ръст в цените на имотите. Това заяви в ефира на радио „Добруджа" изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова.

Тя поясни, че в София ръстът е бил около 3%. За първи път от много години насам интересът към имоти на Свереното Черноморие е бил по-голям, отколкото по Южното. Тази година също започна много силно, но сделките са основно в най-големите градове, коментира Стойкова.

По думите й хората вече са осъзнали, че е дошъл моментът за покупка. Възвърна се доверието към имотите като реален актив, коментира специалистът, като уточни, че основният интерес идва от български купувачи. Имотният пазар показа, че последните години винаги реагира на всякакви събития, включително и кризи.

Кризата в Украйна и фалитът на КТБ бяха основните фактори, които оказаха влияние през миналата година, посочи Стойкова. Кризата в Украйна доведе до спад на руския интерес, който се усети най-силно в края на миналата година. Банковата криза показа, че депозитите не са единственият и най-сигурен инструмент за влагане на средства и хората започнаха да мислят за влагане на средства в различни активи, посочи още брокерът.

Тя отбеляза, че наемният пазар също набира скорост. В София много хора започват да инвестират в имот с цел даване по наем, защото пазарът е доста силен и търсенето е голямо. Същото важи за Пловдив и Варна. Откакто англичаните се отдръпнаха, селските имоти не представляват такъв интерес, сочат данните.

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване