Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

"Дейли телеграф": Черноморското крайбрежие е претъпкано

2011-01-03   |  Черноморски фар, Бургас, бр. 246, 23.12.10

България е едно от местата в света, където можете да си купите имот за по-малко от 10 000 лири, пише в. "Дейли телеграф". По-точно става въпрос за вътрешността на страната. "Може да ви звучи странно, но тази посткомунистическа страна е една от горещите точки за купуване на имот, стига да избягвате Черноморското й крайбрежие", пише още британският вестник и допълва, че във вътрешността на страната времето тече по-бавно, традиционният начин на живот е запазен, а прекрасните пейзажи не са засегнати от строителство.

Въпреки че имотите по Черно море са били предпочитани от британските купувачи през последните седем години, винаги е имало интерес към имоти във вътрешността на страната. Северните и южните склонове на Стара планина, и особено Велико Търново, привличат най-много интереса на британците.

След пика в цените на имотите през 2008 г., в момента България е мястото с най-евтини имоти в Европа. Цените са паднали с около 50% по морското крайбрежие, ски курортите и селата, а в големите градове като София, Русе и Велико Търново цените на имотите са с около 20% по-ниски. Получаването на доходи от отдавани под наем апартаменти в големите градове като София, Варна и Велико Търново, където има много студенти, също е реалистичен вариант за британските купувачи, пише вестникът, но предупреждава, че всеки, който купува имот в България, трябва да внимава и да използва агенция за имоти, на която може да се довери.

Справка в сайтовете за недвижими имоти показва, че в Бургаска област може да се купи къща на цена от 5 000 лв. до над 1,5 млн. евро. Едни от най-евтините имоти се продават в Малко Търново и Средец, където може да се купи имот с постройка за около 5-6 хил.лв. В повечето села в областта се предлагат къщи на цени около 20 до 60 хил. евро.

С повече нули са офертите по морето. Там цените варират от 30 хил. до 1,5 млн. евро. Прави впечатление огромната разлика в цените на предлаганите имоти в едно населено място. В Поморие например цените варират от 19 хил. до 270 хил. евро. В Приморско - от 33 до 600 хил. евро. В Созопол - от 80 до 850 хил. евро. В Черноморец - от 30 хил. до 1,5 млн. евро. В Слънчев бряг - от 60 до 580 хил. евро и т.н.

Интересно е, че и в селата има имоти на съвсем различни цени. В село Бата например къщите са от 11 до 100 хил. евро. В Братово - от 28 до 720 хил. евро. В Брястовец има имоти от 24 до 350 хил. и 1 млн. евро. В Бродилово - от 24 до 420 хил. евро. Всички цени са за къши. а нз за ваканционни апартаменти

Разгледайте нашите горещи оферти на имоти

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване