Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Евтиното спасява имотния пазар

2012-11-06   |  Монитор, 05.11.12

Търсенето и покупките на най-евтини жилища е спасение на имотния ни в пазар в кризата. Това смятат болшинството брокери от агенциите за недвижими имоти.

Според някои от тях сделките в най-ниския сегмент са около 80 на сто.

„Предпочитанията към евтините имоти във ваканционния клас са налице още от началото на кризата, а през последната година и половина към тази тенденция се присъединиха и жилищата в София и другите големи градове, тъй като купувачите свиха бюджетите” казва Полина Стойкова, управляващ директор на BULGARIAN PROPERTIES.

“Най-търсеното жилище в столицата е до 50 000 евро и до 25 000 - 30 000 евро в останалата част на страната”, добавя тя. “Купувачите обикновено предпочитат нови, обзаведени апартаменти, готови за живеене. Предлагането обаче на хубави имоти е ограничено. Интересът към ниския сегмент ще се запази и през следващата година”, прогнозира тя. По думите й евтино жилище не винаги означава имот в окаяно състояние.

В момента в седемте най-големи града на страната са обявени за продажба около 4 хиляди двустайни апартаменти на цена до 30 000 евро, сочи справка в сайта imot.bg.

Най-много подобни жилища - около хиляда, се оферират в Пловдив. Под тепетата се търсят купувачи и за стотина двустайни до 20 000 евро. Най-много апартаменти до тази цена – 140, са обявени за продажба в Русе.

Основните купувачи са млади хора и пенсионери. „По-младите хора определено са по-активни на пазара за покупка на евтино жилище”, смята Полина Стойкова от BULGARIAN PROPERTIES. „Освен София, която е най-големият пазар, има активност и в Пловдив, където са обявени много изгодни оферти”, уточнява тя.


БРОЙ ОФЕРТИ ЗА ЕВТИНИ ДВУСТАЙНИ:
до €20 000 до €30 000

София - 50 600

Пловдив - 100 950

Варна - 15 500

Бургас - 10 240

Русе - 140 550

Стара Загора - 70 450

Велико Търново - 65 460

ИЗТОЧНИК IMOT.BG .

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване