Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Лепете плочките диaгонално, ако искате бърза сделка

2011-07-12   |  Стандарт, бр.6639, 12.07.11

Магически практики отблизо и далеч раздвижват скования пазар на недвижими имоти. Собствениците в момента не продават с надеждата цените пак да тръгнат нагоре. Купувачите пък чакат на пусия квадратът да падне по-осезаемо. Изход от мъртвото вълнение са открили няколко собственици на панелки, научиха "Мистерии"-те на "Стандарт". Те са направили фън шуй ремонти, след което са шитнали панелките си доста щастливо.

"Наскоро дойде жена, която си търсеше определен тип плочки за коридора. Каза, че нейна приятелка вече е продала жилището си след ремонт, съобразен с фън шуй каноните. Търсеше ми плочки аквамарин, но на триъгълници", разказа удивена продавачка от магазин за фаянс в столичния квартал "Люлин". По думите й напоследък зачестили случаите, в които отчаяни от стагнацията на имотния пазар собственици посягали към древни окултни практики за бърза и изгодна продажба на жилищата си. Сред брокери се разказва следната история. Една жена продавала апартамент в "Подуяне" от три години. Решила да инвестира в магията. Човекът, към когото се обърнала, й направил амулет. Обещал й до петия оглед да направи сделката. Така и станало.

Цветът на сърцето

Консултантка от фирма за гранитогрес сподели, че приоритетно се търсят при нея испански плочки в жълто-зелената гама. Според посветените в тайните на невидимото именно този цвят привличал купувачите като магнит. "Зеленото е цветът на сърдечната чакра. Ако влезете в такъв дом, подсъзнателно ще се влюбите в него от пръв поглед. Жълтото пък ще развърже кесията ви неусетно. Нюансите на слънцето изострят интелекта, но когато сърцето заговори, се получава потискане на разума и канализиране на менталната енергия към пазаруване, подтикнато от ирационален мотив", разказа Виолета Соколова, хромотерапевт.

Тя издаде, че ако подредим квадтратните плочки диагонално (ромбоидно), имаме с 45% по-голям шанс да сключим сделка. Защото триъгълниците, ромбовете и хиксовете, които ще се получат на пода, разфокусирали старата енергия, правейки имота по-лесен за преминаване в чужди ръце. Докато квадратът и кръстът работели за статуквото - попивали аурата на старите собственици, нагнетявали атмосферата и я превръщали в неподходяща за идването на нови.

Далеч от болници и гробища

Бисера Виденова, консултант по класически фън шуй, предупреди, че подредбата на едно жилище е нещо строго индивидуално за всеки. "Това е като ходенето на лекар. Не можеш да се обадиш по телефона и лекарят да постави диагноза, без да те е прегледал", предупреждава Виденова.

Тя често работи и за другата страна на имотния пазар, помагайки със съвети на купувачите. "Допреди кризата не можехме да се отървем от работа, с колегите дори си прехвърляхме клиенти. Като цяло в България има съзнание, а хората, които ме търсят, са ориентирани към духовното израстване", убедена е фън шуй експертката. Според нея едно от първите неща, които можем да направим при избора на жилище, е да проверим внимателно непосредственото му обкръжение. Гробища, кланици и болници изсмукват Ци (жизнената сила). В същото време детски градини, училища и културни паркове допринасят за култивиране на положителна енергия на здравето и щастието в домовете ни.

Разгледайте нашите оферти на апартаменти в София

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване