Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

И голфът не спаси сделките по Северното Черноморие

2009-05-13   |  Пари, бр. 86, 13.05.09, с.5

Почти пълна липса на интерес към ваканционни имоти в районите на Каварна и Балчик отчитат брокерите през последните месеци. Пазарът там и преди не беше активен, но надеждите бяха Северът да се развие като дестинация за качествени имоти и да привлича купувачи покрай строящите се голф игрища.

Данните на Бългериан Пропертис обаче сочат, че цените на ваканционните имоти в района на Балчик вече са намалели до 400-500 EUR/кв. м, а редица проекти са отложени или замразени. Според Полина Стойкова причината е кризата в Румъния и отдръпването на румънските купувачи и туристи, на които се разчиташе.

Привлекателни за тях бяха близостта и основните забележителности на Балчик - ботаническата градина и дворецът на румънската кралица Мария. По-висок е интересът към Златни пясъци, където луксозните имоти на първа линия още държат 2000-2500 EUR/кв. м. Районът е интересен за заможните руснаци, но и те се пазарят. Сега продаваме имот за 260 000 EUR, но клиентът иска 10% отстъпка, дадоха пример от Бългериан Пропертис.

Разгледайте нашите оферти на/близо до голф игрище

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване