Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Секнаха мераклиите за покупка на хотели

2010-05-20   |  Черно море, Варна, бр.109, 18.05.10, със съкращения

Пълно безветрие цари в новата ниша на пазара - продажбата на хотели. Предлагането на този вид имоти се появи след спада на туристи и свалянето на цените на нощувките и услугите в резултат на кризата. Въпреки оптимистичните прогнози за сезон 2010 през първото тримесечие ситуацията продължи да се влошава. С 6,3% са намалели приходите от нощувки в средствата за подслон в сравнение с първото тримесечие на 2009 г., сочат данните на НСИ. В същото време у нас функционират 2003 средства за подслон с над 117 000 легла. В сравнение със същия период на миналата година общият брой на средствата за подслон и местата за настаняване нараства с 1,5%, а на леглата с 3,1%. Едва 14,9% е общата заетост на легловата база, което е с 1,4 процентни пункта под регистрираната за същия период на миналата година, сочат още статистическите данни.

Всеки хотел се продава в момента, ако има интерес към него, заявиха от BusinessForSale.bg, част от групата на Бългериан Пропертис. Според местни брокери особеното на варненския пазар за недвижими имоти е, че повечето от собствениците на хотели не обявяват официално продажбата им. Хотелиерите се притесняват, че официалната информация за продажба би могла да повлияе отрицателно на персонала, който и без друго не достига.

Фактът, че само в BusinessForSale.bg има 53 оферти за продажби на хотели, 22 от които на морето, е красноречив за проблемите които изпитва браншът.

Вижте всички наши оферти за хотели

Вижте всички наши бизнес оферти

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване