Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Над 40 проекта са замразени

2011-07-12   |  Пари, бр.130, 12.07.11

Над 40 логистични и индустриални проекта са замразени, твърдят от GVA Sellers Solutions. Една трета от тези проекти се намират около София. Нестабилната икономическа ситуация в страната рефлектира върху инвеститорите в сегмента, които предпочитат да започват строителство едва след сключване на дългосрочен договор с конкретен наемател.

Своя база

Търговските вериги за бързооборотни стоки, които са сред най-бързо развиващите се, предпочитат да изграждат собствени бази, а не да наемат. Очаква се общата им площ да нарасне над 200 000 кв. м в краткосрочен период. Предстои изграждането на централен логистичен склад на „Пикадили" в бъдещия Индустриален парк София-изток. Собственикът на „Пикадили", сръбската компания „Делта макси", обаче се продава на белгийската „Делез груп".

Борбата на групите

Свои бази вече имат „Пени маркет" край село Столник в община Елин Пелин. Площта на базата е 28 000 кв. м, а тази на „Билла" в Елин Пелин е с разгъната застроена площ 16 000 кв. м. Двете търговски вериги са собственост на австрийската „Реве груп". Магазините на германската „Шварц груп" - „Кауфланд" и „Лидл" - също направиха свои логистични центрове. Базата на веригата хипермаркети в Индустриална зона Раковски в Пловдив е с площ от 20 000 кв. м. Логистичният център на „Лидл" край с. Равно поле е с площ от 38 000 кв.м.

Разгледайте всички наши оферти на логистични и индустриални центрове

  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване