Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Слънчев бряг бие Банско по продажба за ваканционни имоти

2012-05-08   |  Dir.bg, 07.05.12

Имотният пазар в Слънчев бряг и Банско продължава да бъде сходен като предлагане и цени, но все още морският курорт води по интерес от страна на руските купувачи, които са основните играчи на пазара на ваканционни имоти у нас.

2011 г. не беше особено успешна за ваканционните имоти в ски курортите, предаде Burgas news. Цените на имотите там спаднаха значително, но от началото на 2012 г. се забелязва известно оживление и интерес към покупка на имоти. Средната офертна цена на апартаментите в Банско за първото тримесечие на 2012 г. e 577 евро на кв.м., а сделки се сключват на средна цена 465 евро на кв.м.

За разлика от Банско и другите ски курорти, през тази година морските пазари са доста активни. Сключват се повече сделки, отколкото в ски курортите. Това се дължи на силния интерес на руските купувачи към морските курорти в България.

Средната офертна цена на апартаментите в Слънчев бряг за първото тримесечие по данни на BULGARIAN PROPERTIES е 663 евро на кв.м спрямо 840 евро за същия период на 2011 г., което е доста по-близо до средните цени на реално сключваните сделки там. Сделки се сключват на 440 евро на кв.м за първото тримесечие на 2012 г., което е около нивата от 4-тото тримесечие на 2011 (средна цена 412 евро на кв.м).

Това се отразява и върху продажната цена на селските имоти по морето. Средната цена на продадените селски къщи за първото тримесечие на 2012 г. е 19 870 евро, а миналата година за същия период е била 17 200 евро. Преобладават сделките на цени между 10 000 и 20 000 евро, но не липсва интерес и към по-скъпи и годни за обитаване къщи близо до курорти или големи градове.

Най-голям интерес към селски имоти има в морските райони – областите Бургас, Варна, Добрич, както и селата в централна България – около градовете Велико Търново, Стара Загора и Пловдив. Интересът е най-вече от страна на руски купувачи, но има и доста българи, които искат да си купят къща на село, а в момента има много добри оферти, най-вече препродажби от чуждестранни собственици. Цените на селските имоти в момента са на нивата от 2006 г., а предлагането е много по-качествено от предходните години, когато пазарът в този сегмент едва прохождаше.

Основните купувачи продължават да бъдат българи и руснаци, като българите са активни основно на пазара в София и другите големи градове, а руснаците – в морските курорти. Забелязва се и тенденция на закупуване на ваканционни и селски имоти от български купувачи поради изгодните цени и добрите оферти, които излизат на пазара.

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване