Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Руснаци изкупуват Слънчев бряг

2011-07-19   |  Монитор, 19.07.11

Повече от половината сделки с евтини апартаменти в района на Слънчев бряг са реализирани с руснаци или граждани на екссъветски републики, сочи анализ на Bulgarian Properties. Над 95% от покупките на имоти в района на Слънчев бряг са осъществени с рускоговорещи клиенти. Руснаците предпочитат обзаведените жилище в готови и работещи комплекси на цени между 20 000 и 40 000 евро.

Продадените апартаменти са на цени до 850 евро на кв. м. Най-евтините са по около 450 евро на кв. м и са в повечето случаи необзаведени в завършени комплекси далече от брега. По-близо до плажа (в рамките на 300-500 м) продадените апартаменти са на цени между 480 и 650 евро на кв. м – напълно обзаведени и в работещи комплекси. На цени около 850 евро на квадрат са платени за имоти на първа линия.

Интересът към курортите по Северното Черноморие остава по-слаб, като продадените ваканционни апартаменти са на цени до 30 000 евро. През изминалите месеци има активизация на покупката на селски къщи близо до Варна.

Продажбите в района на Южното Черноморие са водещи за ваканционните морски курорти поради основната причина – спад на цените и наличие на голямо предлагане. Факт е, че се продават само и единствено имоти с цени под и близки до строителната им себестойност. При препродажби в нередки случаи продавачите са съгласни да се разделят с имота си на цена до 60% по-ниска от цената, на която имотът е бил купен в годините на бума от 2006 до 2008 г. Това са главно ирландци и англичани.

По родното Черноморие обемът на продажбите се е увеличил с около 50% спрямо същия период на 2010 г., а средната цена на сключените сделки за покупка на апартаменти е 31 720 евро за второто тримесечие на 2011 г. Продажбите са концентрирани основно в района на Слънчев бряг.

Ако искате да получите на имейла си пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за второто тримесечие на 2011 г., моля натиснете тук

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване