Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Институционалните инвеститори залагат на имотите

2015-07-17   |  www.investor.bg, 16.07.2015

Имотите представляват една трета от активите на институционалните инвеститори, съобщава FT, като се позовава на данни на консултантската компания Towers Watson.

През последните две години недвижимите имоти са станали най-желания клас активи от институционалните инвеститори. Пенсионни фондове, застрахователи, държавни инвестиционни фондове, фондове за частен капитал и т.н. са инвестирали в сектора на имотите суми, съпоставими с инвестициите преди световната финансова криза, допълва изданието.

Обикновено големите институционални инвеститори се насочват към по-нискорискови опции на пазара на имоти – към първокласните активи на зрелите пазари.

Инвеститорите, които търсят повече риск обаче, се насочват към алтернативните сегменти от пазара на имоти, които обещават и по-висока доходност – като студентски общежития, имоти в сферата на здравеопазването и други.

Интересът към жилищата за настаняване на студенти се движи основно от богатството, идващо от развиващите се пазари. В сравнение с офисите – едни от най-предпочитаните активи от инвеститорите, ръстовете на наемите на студентските общежития са впечатляващи. Същевременно студентите от развиващите се държави са склонни да платят повече, но да учат в добрите университети на запад.

Все повече нараства и интересът към съвместните инвестиции, съвместните предприятия и преките сделки заради контрола, който получават инвеститорите.

Вижте оферти на студентски жилища в Англия

  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване