Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Кризата дава възможности

2009-04-21   |  Капитал, бр.15, 18.04.09, с.III

По правило всяка криза предполага възникването на възможности, които се появяват веднъж на поколение. Тази едва ли ще е изключение.

Спадът на цените направи по-достъпни за хората с налични средства инвестициите в определени сегменти от пазара, от които могат да спечелят, ако инвестират умно. Ето някои от тях:

• Жилища в големите градове. В момента има огромно строителство, а спадът в броя на сделките миналата година (според някои брокери до 20-30%) означава, че се събира огромно предлагане.
Предприемачите стават все по-склонни да предлагат повече стойност за същите пари, за да стимулират клиентите.

• Ваканционни имоти. Пазарът продължава да страда заради слабото търсене. Чужденци, които нямат средства да завършат сделките, а са капарирали имоти, може да са склонни да продават на изключително ниски стойности. Трябва обаче да се внимава с презастроени райони и проекти, които не предлагат допълнително обслужване. Приходите от наем са несигурни.

• Дружества със специална инвестиционна цел. Цените на акциите им на фондовата борса се сринаха на базата на очаквания за спад в цените на имотите и масирани разпродажби от институционални инвеститори по чисто технически изисквания. Пенсионните фондове например имат ограничения за дела от парите си, които могат да държат в имотни акции. Цените на останалите книжа в портфейлите им намаляха по-бързо и така имотните стигнаха регулаторните прагове, принуждавайки ги да разпродават дори под номиналните стойности. Индексът BGREIT за акциите на тези дружества е на по-малко от половината от стойността си спрямо година по-рано.
Някои акции се котират на цени в пъти по-ниски от нетната стойност на активите им. Дружествата със специална инвестиционна цел трябва да разпределят поне 90% от печалбата си като дивидент всяка година.

Разгледайте нашите горещи оферти

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване