Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Купувачи и продавачи отново се разминават

2015-04-20   |  www.fakti.bg, 20.04.2015

Настоящата година ще е преломна за пазара на градски имоти. Отчасти това се отнася и сегментите къщи и парцели. „На пазара все още има привлекателни предложения, ниски цени, изгодни оферти, продажбите се увеличават и като цяло тенденцията е положителна. Все повече хора решават да направят своите покупки именно сега”, коментират анализаторите на агенция Bulgarian Properties.

Изчерпването на качествените имоти, обаче продължава, както и това да се дава реална офертна цена на имота, съобразена с качествените характеристики на имота. Последните месеци се наблюдава отново тенденция за разминаване между купувачи и продавачи относно цената на имота, обект на сделка. И двете страни са с прекалено големи очаквания. „Наблюдавайки положителния тренд на пазара на градски имоти през последната година-две и фактът, че офертите за качествени имоти намаляват поради тяхното изчерпване, продавачите започнаха да стават твърде оптимистично настроени към цената, която могат да получат. В същото време купувачите нямат готовност да придобиват имоти на всяка цена, а и доста от тях все още са на мнение, че пазарът е в криза. Този дисбаланс в очакванията на двете страни пренасочва интереса все повече към новото строителство и новите проекти на пазара”, обясняват от анализатори.

2015-а е отлична година за строителните предприемачи, които искат да реализират нови жилищни проекти или комплекси с къщи. Вече се отчита ръст в издадените разрешителни за строеж на подобни обекти. „Именно новите проекти са факторът, който ще балансира пазара на градски имоти и ще спомогне търсенето да намери съответното предлагане на качествени имоти при цени, които купувачите са готови да заплатят”, допълват от Bulgarian Properties.

  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване