Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Гидът „Мишлен” дава на София втора звезда

2009-04-27   |  infotourism.net

Първият гид на "Мишлен" за България е от 2005 г. Във второто издание има съществена новост – столицата ни София вече е с две звезди. На езика на "Мишлен" това означава "заслужава си да минете оттам".

Според авторите, които са французи, промените в града са съществени и то в положителен смисъл. В сравнение с 2005 г., откогато е първото издание за България, булевард "Витоша" например се е превърнал в пешеходна зона. Това променя впечатлението от центъра на града, който се определя от авторите на „Мишлен” като далеч по-привлекателен отпреди. Видими са промените и по много от старите сгради, които се ремонтират. Добре дошла е и трансформацията на Централна баня. Положителна е оценката за много от новите модерни хотели.

Авторите на гида приемат позитивно смелите архитектурни решения за сградите им и съчетанието на стил от края на деветнайсети век със съвременни тенденции в строителството. Голямо значение за новата звезда на София има и културното наследство. Археологическият музей получи три звезди от "Мишлен" заради качеството на експонатите и начина на представянето им. Боянската църква, която е сред защитените от ЮНЕСКО обекти, също има своята голяма тежест.

Дали новата втора звезда на София ще доведе повече туристи, би трябвало да стане ясно още през тази година. А междувременно в контекста на икономическата криза и на новите изисквания на хората, които пътуват, София би спечелила още повече, ако привлече вниманието и на експертите, определящи подходящите дестинации за новите "пътеводители за уикенда" на "Мишлен". Те акцентират на нискотарифни авиокомпании, практични маршрути, музеи, ресторанти и развлечения. Хотелите остават на заден план, защото резервациите се правят по интернет. Тези пътеводители са джобен формат, струват по-малко от 10 евро, предлагат пътешествия за 3-4 дни, купуват се основно от хора на възраст между 35 и 45 години и са истинската модна тенденция сред издателите. Така че, ако се появи такъв със заглавие Sofia, това може да се окаже най-ценната звезда, която градът може да получи. Поне от "Мишлен".

Разгледайте нашите оферти в/близо до София

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване