Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

2009 година: Огледи - бол, сделки – йок

2009-04-08   |  Труд, бр.96, 08.04.09, с.18

Броят на извършените огледи нараства 4 пъти през първото тримесечие на т. г. Заформя се голяма група клиенти, която само разглежда. Това е напълно оправдано при настоящия пазар на купувача и голям избор на жилища. Нараства и броят на българските купувачи, които проявяват интерес към селски и ваканционни имоти. Ситуацията говори за наличие на апетит към покупка и наемане.

Наблюденията са на компанията за имоти “Бългериън пропъртис”.

В същото време сключените сделки са по-малко спрямо същия период на 2008 г., тъй като купувачите вземат решение по-бавно и изчакват най-добрата оферта.

Реализираните продажби са предимно с купувачи, разполагащи със собствени пари.
Цените са сходни със средните за 2008 г. Сега обаче за тези пари се купуват по-просторни, атрактивни и качествени имоти. През първото тримесечие на м. г. двустаен апартамент в кв. “Лозенец” (80 кв. м) се е купувал за около 100 000 евро. През 2009 г. същият апартамент е струвал 80 000 евро - с 20% по-малко. Повечето от сделките в столицата се случват с отстъпки от първоначално обявената цена между 10 и 20%.

Посредниците отчитат увеличение на предлагането за всякакъв тип имоти. Ежедневно за продажба и наем се обявяват десетки апартаменти в София, Варна, Бургас, Пловдив. Същото важи за офис и търговските площи в големите градове. Никога досега не е имало такова разнообразие от качествени офиси и магазини за продажба и наем на атрактивни и централни места, коментира Полина Стойкова, оперативен директор в компанията.

За продан излизат и много атрактивни ваканционни и селски имоти. Все още повечето продавачи държат високи цени с надеждата да изскочи сериозен купувач точно за техния имот. Но най-често остават разочаровани и офертите им застояват на пазара.

Разгледайте нашите горещи оферти

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване