Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

На Балканите се конкурираме с Гърция и Черна гора

2016-04-14   |  Монитор, 13.04.16

Руснаците се интересуват от ваканционни жилища в морските ни курорти на цени до 60 000 евро, твърди сайтът realty.vesti.ru.

Според Полина Стойкова от Bulgarian properties, след като през миналата година интересът на братушките бе почти замрял, сега той се възвръща. „Засега по морето се търсят главно най-евтини жилища, но предлагането за тях е ограничено”, пояснява тя. Според брокерката понякога руснаците купуват от свои сънародници или от други чужденци. „На едно от последните имотни изложения в Москва се търсеха най вече жилища за целогодишно ползване”, каза още Стойкова.

По данни на руския портал България е начело на топ 5 на страните, към които братушките проявяват най-голям интерес за покупка на втори дом и най-често правят покупки. Ниските цени правят българските курортни жилища най-популярни сред руснаците, пише още сайтът. Едва ли в скоро време сделките с ваканционни имоти в България ще намалеят, защото там има достатъчно купувачи от Русия, прогнозират от сайта.

Зад нас в рейтинга на руския имотен портал са Гърция, Черна гора, Тайланд и Испания. Бившата югорепублика въпреки топлото Адриатическо море се намира на пето място в мераците на братушките за курортно жилище в чужбина. Там руснаците могат да купят къща недалеч от морето срещу 65 000-75000 евро. Близо до Будва обаче дори средните цени на апартаментите са към 110 000 евро. По-евтино е по адриатическото крайбрежие близо до границата с Албания, констатират от сайта.

От началото на април Тайланд е изместил Италия от топ 5 на руския интерес. За причина се посочва обезценяването на рублата, което е направило жилищата по бреговете на Апенините много скъпи за братушките. В далечната страна от Югоизточна Азия те могат да си купят неголяма къща, почти на брега на океана само срещу 50 000 евро, се твърди още в публикацията в сайта.

Испания е трета в рейтинга, като главното й предимство в очите на руснаците са 320-те слънчеви дни в годината. Иберийската страна обаче не е за всеки. Средната цена на вила край морето там варира от 160 000 до 180 000 евро.

Гръцките курортни имоти са №2 за началото на месеца, отчитат от сайта. Южната ни съседка обикновено е на по-задни места в интереса на руснаците, заради високите цени, най-вече в по-известните й морски курорти. Сега обаче икономическата кризата в Гърция и напливът от бежанци е довел до поевтиняване на ваканционните жилища особено по островите, разположени по-близо до Мала Азия.Експерти прогнозират, че интересът на руснаците за имот в чужбина ще се запази основно към евтините дестинации. От realty.vesti.ru припомнят за миналогодишния 50-процентен срив на инвестиции в имоти за лично ползване зад граница от братушките.

Разгледайте нашите имоти за продажба и под наем в Слънчев бряг


  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване