Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Нотариусите ще имат достъп до лични данни

2009-10-02   |  Дневник, 02.10.09

От 1 януари 2010 г. нотариусите ще имат достъп до националния регистър на личните документи и до националната база данни "Население", поддържана от министерството на регионалното развитие. Те ще са длъжни да правят справки в тях, когато издават удостоверения при учредяване, промяна или прекратяване на права върху имот. Това решиха депутатите, които приеха окончателно промените в Закона за българските лични документи. За първи път МВР ще предостави такава възможност, чиято основна цел е превенцията на престъпления с имотни сделки.

Самите нотариуси чрез предоставения им достъп, който ще бъде ограничен, ще могат да правят справки. Те ще сверяват дали наистина лицето, което се намира в нотариалната кантора, съвпада с лице от базите на документите за самоличност. Нотариусите ще могат да виждат личните карти чрез сървър, който ще се намира в нотариалната камара и ще има контрол.

Нови нотариални такси от 1 юли

  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване