Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Областните градове най-стабилни за сделки с имоти

2011-04-08   |  Милена Илиева, Труд, 07.04.11

Цените на имотите ще растат с най-бързи темпове в регионите с най-висок прираст на населението. Това са София, Варна, Пловдив, Бургас и Велико Търново. В тези населени места и пазарът ще е най-активен, сочи анализ на компанията за недвижими имоти Бългериан Пропертис, направен по повод експресните данни на НСИ от преброяването на населението.

В подкрепа на това заключение са цитирани и данни на Агенцията по вписванията, според които 55-60% от общия брой сделки с недвижими имоти в България се сключват в областните градове.

Има вероятност имотният пазар да се активизира и обемът на продажбите да нарасне през следващите няколко месеца, коментира още пред „Труд" Полина Стойкова, оперативен директор в Бългериан Пропертис. Според нея, ако се сбъднат прогнозите за ръст от около 3% на икономиката, към началото на следващата 2012 г. цените на имотите в България би трябвало да започнат да се увеличават с между 2 и 5 на сто годишно.

Предварителните данни за състоянието на пазара на недвижими имоти през първото тримесечие на 2011 г. сочат увеличаване на активността. Това от своя страна е сигнал за възстановяване на пазара от кризата. Според Стойкова обаче този оптимизъм през последните седмици е попарен заради политическите и природни катаклизми в глобален аспект, както и заради трудностите със справянето с дълговата криза в Европа. При развитие на песимистичен сценарий е възможно цените на имотите в България най-напред да отбележат допълнителен спад от около 5%, преди да започне фактическото възстановяване от кризата.

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване