Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Парцелите по Черноморието носят пари

2008-07-31   |  dnes.dir.bg, 31.07.2008

Най-скъпи са парцелите в непосредствена близост до морето или в някои от планинските курорти или села, сочи проучване на Profit.bg.

Въпреки голямото застрояване по Черноморието, интересът както на чужди, така и на наши инвеститори, остава огромен. Средните цени на парцели, разположени в близост до морето са от 60 до 600 евро за квадратен метър, в зависимост от разположението и възможността за строеж, става ясно още от проучването. Над 95% от тях се намират в регулация, като голяма част разполагат с вода и ток и са в непосредствена близост до пътища. Около Несебър, Поморие и Созопол се предлагат много привлекателни парцели, на 100% предназначени за строеж на хотелски комплекси или вили. Цените са около 450-500 евро за квадратен метър, но всички се намират на около 10 - 20 метра от плажната ивица.

Цените на квадратния метър на парцелите по Черноморието, подходящи са строеж, достигат цените на квадратния метър на жилищната площ в някои от по-малките градове в България. Парцелите които се предлагат за строеж в планинските курорти или села не винаги разполагат изграден хубав път в близост и затова цените като цяло са малко по-ниски. В известните курорти като Банско или Пампорово цените са почти същите като на парцелите по Черноморието. В малките селца могат да се намерят много подходящи оферти и за хора с по-малки възможности, но с желание да се сдобият с вила за почивка.

Парцелите разположени в планинските райони предлагат вода и ток в по-малко от случаи, но за сметка това можете да се сдобиете и с гора, закупувайки въпросния парцел. Продажбата й може да донесе на собственика и голяма печалба в бъдеще, сигурни са по-голямата част от агентите на недвижими имоти в страната.

От друга страна, все по-популярни станаха така наречените ловни вили, предлагащи на своите посетители възможност за лов и в риболов в собствена земя в близост до почивната станция. Печалбите от такива почивни имоти са наистина големи заради интереса най-вече от страна на чужденците, които посещават страната ни. Хубавата природа, която предлага нашата страна, е уникална възможност за лов. Чужденците го знаят и голяма част от тях идват само за това.


Разгледайте нашите оферти на земи в регулация на/близо до морето

Оферти в ловен район

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване