Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Пазарът в Европа копае под дъното

2013-06-18   |  Преса, бр. 163, 18.06.13

Слънце изгря над жилищния пазар по света, само Европа остава на сянка. Цените на Стария континент продължават негативния си тренд - в 20 страни имотите поевтиняват през първото тримесечие на 2013 г, в 11 са без промяна, а в други 11 има леко покачване. Това показват данните на консултантската компания „Найт франк".

Дисциплината „копаене под дъното" стана любима на страни с икономически и финансови проблеми. В Гърция цените падат с нови 2% от началото на годината, в Португалия - с 3,7%, в Ирландия - с 2,6%. Гръцкият пазар отбелязва най-голямото понижение на годишна база -11,8%. В България спадът е далеч по-умерен от бурните 2009-2010 г. Цените на апартаментите у нас са намалели с 0,9% за първото тримесечие, като в случая са ползвани данни от Националния статистически институт.

Най-добре представящият се регион е Близкият изток, чиито представители са Обединените арабски емирства (Дубай), Турция и Израел. Цените там растат за година съответно с 21,1, 11,5 и 7,9%. Страните в Южна Америка също превключиха на двуцифрени ръстове в последните 12 месеца. Китайското правителство има защо да се притеснява от балонизиране в сектора, защото цените: на имотите само за три месеца скочиха с 10,7%. За последните 12 месеца лидер по поскъпване е Хонконг - жилищата там прибавиха 28% към стойността си.

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване