Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Печелим повече от наем, отколкото от влог

2015-12-03   |  Телеграф, 03.12.15

Доходността от отдаване под наем на имот в София е в пъти по-голяма от лихвите по банковите депозити.Това се казва в анализ на имотния пазар на консултантска компания Bulgarian properties.

Към момента средната доходност от имот в София е 5,4%, а лихвените проценти по банковите депозити са около 1% според последните данни на БНБ. Месечните наемни цени на двустайните жилища в София варират между 300 и 550 евро. При тристайните наемите са между 400 и 800 евро на месец, а многостайните са от 900 евро.

Доходности от над 6% са постижими в южните квартали като „Витоша", различни части на „Младост", „Манастирски ливади", а също и в престижните квартали в полите на Витоша.

Нива на доходност от над 5% могат да се постигнат в квартали като „Лозенец", който е един от най-престижните в София и традиционно генерира изключително високо търсене за жилищни площи, а също и „Хиподрума", „Бели брези", Медицинска академия, които се радват на висок интерес от страна на наематели поради близостта им до голям брой транспортни връзки и вече утвърдилия се район с голям брой офис сгради по бул. „България".
  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване