Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Пет правила, които са важни при продажба на имот

2016-11-07   |  profit.bg

Процесът на продажба на дома може да бъде доста труден. Дори да сте прекарали дни, в които да почистите стаите от горе до долу, има и доста важни правила, които влияят на сделката.

Предлагаме ви пет етикета, които всеки собственик трябва да спазва, за да се покаже в най-добра светлина пред потенциалните купувачи.

Не стойте у дома по време на огледа

Когато показват дома ви, е важно да не сте там и да оставите агента по продажбите да си свърши работата. Въпреки че искате да видите реакцията на потенциалните купувачи, вашето присъствие ги кара да се чувстват неудобно. Ако ви няма, те ще могат да си представят много по-лесно как би изглеждал бъдещият им дом, което е много важно за реализация на сделката.

Вземете домашния любимец с вас

Няма нещо по-неправилно от това да оставите кучето да тича в краката на клиентите. Освен това те може да са алергични, а присъствието на домашен любимец в къщата да ги откаже от покупка. Осигурете на потенциалните купувачи спокойна обстановка, като го изведете и почистите всички следи от него.

Осигурете място за паркиране

Направете дома си приятен и гостоприемен, като подсигурите достатъчно място за бързо и удобно паркиране. Важно е да преместите вашия автомобил, за да осигурите на посетителите достъп и гледка към дома. Доста е неприятно огледът да започне със стресиращо паркиране, а ако се наложи да спрат колата си на няколко преки, това може да ги откаже, още преди да са стигнали до къщата.

Подсигурете важните документи

Много потенциални купувачи имат въпроси за дома. След като вие не може да присъствате (първото правило), оставете всички необходими документи, като застраховки за къщата, месечни сметки, мерки за сигурност и защита, какви ремонти са правени, планове на къщата и т.н, на агента по продажбите. Така той ще може да даде отговор на всички, зададени от клиента въпроси.

Бъдете търпеливи

Може да сте нетърпеливи да продадете дома си, но е важно да бъдете мили и търпеливи с всеки потенциален купувач, който минава през вратата. На някои клиенти може да им трябва повече време, за да осмислят тази стъпка и да предложат оферта.

Продайте имота си с нас


Вижте нашите оферти, подходящи за инвестиция



  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване