Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Все повече фирми наемат виртуални офиси заради кризата

2009-05-14   |  24 часа, бр.128, 13.05.09, с.18

Спадът в цените на бизнес имотите стимулира създаването на виртуални офиси в престижни локации, в които компаниите могат да наемат пространство на месец, на седмица и дори на час. Собствениците предоставят такива оферти като начин да запълнят площите в трудни времена, вместо да подписват дългосрочни договори на ниски цени, писа преди дни "Файненшъл таймс".

Предимството е в гъвкавостта. Наемателите може да използват според нуждите си офис или коферентна зала. Те може да провеждат срещи, да получават различни видове съобщения и да ползват услугите на рецепционист, който приема телефонните обаждания и ги пренасочва към по-евтин домашен офис в отдалечена локация.

Очаква се и в България да се увеличи интересът към наемането на виртуални офиси. У нас тази услуга се предлага от няколко години.

В САЩ засиленият интерес се дължи на спада на офис наемите и на покачването на дела на незаетите площи.

Според компания за проучвания на пазара на имоти делът на незаетите офис площи в САЩ ще достигне 15,2% през това тримесечие. Дори и в Манхатън, където принципно е изключително трудно да се намери офис, незаетите площи се приближават до 10%. С предизвикателствата пред заетостта финансово затруднените предприемачи, които започват нов бизнес, се възползват от условията, предлагани от виртуалните офиси, пише „Файненшъл таймс".

Regus, най-голямата компания, предоставяща виртуални офиси в САЩ, отчита 38% ръст в броя на новите си клиенти през март в сравнение с преди година. Rockefeller Group регистрира удвоен бизнес през последните шест месеца. По-малки доставчици като City Space Suites, която предоставя виртуални офиси в Ню Йорк, също са били благоприятно повлияни от спада.

„Някои хора не се нуждаят от офис, но имат нужда от адрес", казва Хауърд Уолтър, вицепрезидент в Rockefeller Group.

Изданието дава пример с компанията за директен маркетинг Global Group Ventures, която ползва виртуален офис в Ню Йорк. Нейният директор Ричард Ууфман плаща по 240 долара на месец за адрес, на който може да получава своята бизнес кореспонденция и телефонни обаждания. Ууфман, който пътува често, може да ползва виртуални офиси и в други градове в САЩ, което придава на бизнеса му по-глобален облик, пише „Файненшъл таймс".

Разгледайте нашите оферти на офиси

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване