Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Правим 5 грешки при продажба на имот

2015-10-14   |  Новинар, бр.240, 13.10.15

Важно е при сделките с имоти е да бъдат реализирани в разумен срок и добра пазарна цена, но продавачите често допускат 5 основни грешки, съобщиха брокери.

Първата е продажбата да стартира на завишена цена, уточниха експертите от Bulgarian Properties. При желанието си да тестват пазара и да опитат да вземат повече пари, продавачите често забравят, че пазарът е конкурентен, а купувачите са добре информирани и много рядко някой ще плати по-висока от пазарната цена на имота.

Обявяването на апартамент на по-висока цена с цел тестване и резерв за преговори не само не води до желания резултат, а отблъсква купувачите.

Предлагането на жилище през много агенции е втората основна грешка. Повечето фирми рекламират основно в няколко портала за имоти и в един момент обявата се появява на едно и също място, но дублирана многократно, при това с вариации в цената (често дори без знанието на клиента), площта или други важни параметри.

Третата грешка е продажба на имот в лошо състояние. Четвъртият факт, който отблъсква клиентите е невъзможността за провеждане на огледи в удобно за купувачите време. Ако искате да продадете апартамент или офис на добра цена, не допускайте и петата грешка, която е липсата на желание за преговори, съветват експертите.


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване