Жилищните кредити са с най-голям ръст

2010-10-27

Ето какви са цифрите през октомври 2010 г. според в. Пари:

• Кредитният портфейл на банките в края на септември възлиза на 51.320 млрд.лв.
• Жилищните заеми са с най-голям ръст. За една година те са се увеличили с 4.7% и в края на септември възлизат на 8.605 млрд. лв.
• Според банкерите ипотечното кредитиране ще бъде най-изразено до края на годината. Една от причините е, че някои домакинства са изчаквали нов спад на цените на имотите. Това няма да се случи и хората, които имат реална нужда от жилища, ще прибегнат до покупка сега.
• Заемите за фирми възлизат на 31.350 млрд. лв., което спрямо предходната година е ръст от 1.8%.
• Потребителските кредити се увеличават най-малко. В края на септември те са 7.603 млрд. лв., което е увеличение от едва 0.5% на годишна база.
• Депозитите на фирмите намаляват с 1% на годишна база и възлизат на 12.215 млрд. лв., а тези на домакинствата се увеличават с 12.6% и в края на септември банковите спестявания на физически лица са 25.945 млрд. лв.

Прочетете още за ипотечните кредити

  прочети повече статии

Споделете
Нова вълна морски оферти за Лято'2019!
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114