Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Продажбите на имоти в Испания са нараснали с 33%

2016-04-22   |  investor.bg

Продажбите на имоти в Испания са нараснали с 33% през 2015 г. на годишна база, сочат данни на базираната в Барселона посредническа компания Lucas Fox International Properties, цитирани от themovechannel.com.

През миналата година най-силно са нараснали сделките с имоти с местни купувачи – с 86 на сто, отчита компанията.

Чужденците обаче продължават да доминират във високия сегмент от пазара на имоти в страната. Общо 17 на сто от купувачите на луксозни имоти в Барселона например (на стойност над 950 хил. евро) са чужденци. За сравнение, през предходната година делът им е бил 11 на сто.

Британците остават водещата група чуждестранни купувачи на имоти в Испания. През миналата година са се активизирали и купувачите от Холандия и САЩ. Броят на руските купувачи на имоти в Испания същевременно отчита силен спад, но пък е компенсиран от частни инвеститори от държавите от Персийския залив.

Вижте нашите оферти в Испания


  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване