Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Салоните за красота и заведенията най-търсени на пазара на бизнес имоти

2009-10-09   |  dnevnik.bg, 7.10.2009

В условията на криза най-търсени на пазара на бизнес имоти са салоните за красота, СПА центровете, баровете и ресторантите. Това показва проучване на "Бългериан пропъртис". Причината е, че тези бизнеси не са засегнати от кризата и имат висока доходност, посочи Полина Стойкова, оперативен директор на агенцията за недвижими имоти. Предлагането на такива имоти обаче е рядкост, като офертите не се задържат дълго на пазара, показва проучването.

Предлагането на СПА центровете, фитнес залите и салоните за красота е слабо и собствениците рядко са склонни да правят отстъпки в цените. Търсенето е предимно за оборудвани салони за красота за покупка или под наем.

Желаещите да инвестират в барове и ресторанти не са малко и при появата на добра оферта за заведение под наем то рядко се задържа на пазара. Причината е, че оферираните наеми са на разумни нива от 8 до 10 евро/кв.м и при преговори могат да се постигнат добри условия, посочи Стойкова. Тя посочи, че специфичното при заведенията под наем е, че повечето се предлагат с условие за закупуване на пълното оборудване от страна новия наемател. Предимството е, че не се губи време за обзавеждане и декорация на заведението, а практически дейност може да се започне веднага, и то с постоянна клиентела.

Пазарът за продажба на офиси в столицата е замрял от началото на годината, като предлагането е разнообразно, но търсене почти липсва, показва проучването. Причината е, че продавачите все още държат високи цени. Дори и след намаление на цената много рядко могат да се намерят офиси под 1500 евро/кв.м. Тези от най-висок клас или в идеалния център на София пък се предлагат между 1500 и 2000 евро/кв.м. Поради все още високите цени голяма част от купувачите предпочитат да купят жилище, коeто да ползват за офис, защото апартаментите поевтиняха повече през последните месеци, каза Стойкова.

Наемите на офисите от най-високия клас А с идеално централно местоположение варират в широки граници от 8 евро/кв.м до 26 евро/кв.м. Масовото предлагане в този сегмент е на нива около 10 евро/кв.м. Най-скъпи са наемите на офиси в сградата на "Лендмарк" на бул. "Цар Освободител" – 26 евро на кв.м, а между 15 и 20 евро/кв.м са офиси в идеален център по бул. "Витоша", ул. "Позитано", бул. "Дондуков", бул. "Тодор Александров", бул. "България". Офиси във и срещу "Бизнес парк София" се предлагат на цени 10 евро/кв.м.

Като цяло за пазара на бизнес имоти единствено изгодната цена е в състояние да привлече инвеститори, които разполагат с налични средства, каза Полина Стойкова.

Ако желаете да прочетете пълния анализ за цените на бизнес имотите в София и Варна, моля натиснете тук.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване