Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Сделките с ваканционни имоти растат

2012-11-09   |  Преса, 07.11.12

Заради активността на руски граждани продажбите на ваканционни имоти по Черноморието нараснаха с 30% през третото тримесечие на годишна база. Интересът пък е концентриран основно по Южното Черноморие, но не само в Слънчев бряг, а и в Поморие, Ахтопол, Созопол и Лозенец. Това сочи анализ на фирма „Бългериан пропъртис".

Цените в Слънчев бряг варират от 250 евро за кв. м до 750-850 евро за кв. м според отдалечеността от плажа. Инвеститори се насочват и към зимните курорти заради все по-ниските цени, коментира Полина Стойкова, оперативен директор в компанията.

Според данните Банско е най-евтиният ваканционен пазар в Европа, където средната цена е 400 евро/кв.м. Купувачите са не само чужденци, но и все повече българи. В Пампорово средната цена е 430 евро, като и там инвеститорите са предимно от Русия.

Анализът отчита засилен интерес към селските къщи, като сделки се сключват на цени от 22 000 евро за имот. В София продължава да доминира интересът към евтини жилища, в ценовия диапазон до 50 000 евро. Тази тенденция се появи в средата на миналата година и очакванията са да се запази и през 2013 г.

Разгледайте нашите оферти на ваканционни имоти за продажба и под наем

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване