Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

35% спад на жилищните сделки за година

2009-11-03   |  Димитър Любенов, Новините днес

35% спад в броя на реално сключените жилищни сделки в страната за октомври 2009-а спрямо същия месец на 2008-а отчита Bulgarian Properties. Раздвижване и връщане на силни пазарни нива от миналата година обаче компанията регистрира в София.

„Продажбите в столицата през последния месец се сключват на нива от 750 до 900 евро на кв.м, като спадът в цените е около 24% за София от началото на годината. Масово апартаментите, които се купуват, са на цени между 55 и 65 000 евро", обясни за НОВИНИТЕ ДНЕС оперативният директор на агенцията Полина Стойкова.

Според експертите голямото намаление в общия брой на сделките в цялата страна идва най-вече от резкия спад на търговията с имоти по морето и със селските имоти.

Разпределението на нови жилища в Централна и Източна Европа е различно в отделните страни. Резултатите са по-добри в държавите, които се присъединиха към ЕС през 2004 г., докато ситуацията в Румъния в България се влошава, отбелязва и проучване на Волфганг Аман от Института за недвижими имоти, строителство и жилища (IIBW) във Виена.

Апартаменти в София на цени под 800 евро на кв.м.


Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване