Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ще санират и по-малки сгради догодина

2015-09-09   |  Дом dir.bg, 08.09.2015

От догодина ще се отпускат пари за саниране и на по-малки многофамилни жилищни сгради, а сегашният критерий за минимум 36 апартамента в блок ще отпадне. Това съобщи в отговор на въпрос на бизнеса регионалният министър Лиляна Павлова по време на четвъртия дебат от кампанията "Деветте пътя към еврофондовете", посветен на оперативна програма "Региони в растеж", предаде "24 часа".

Националната програма за саниране на панелните блокове, при която се изискват минимум 36 жилища в сграда, ще продължи да действа. Но паралелно с нея по оперативната програма ще се отпускат пари за саниране и на по-малки жилищни сгради, в които има минимум 2 самостоятелни жилища с различни собственици. При това те може да са строени по различни строителни технологии, обясни министър Павлова.

Общо 160 млн. лв. по една от приоритетните оси на програма "Региони в растеж" са предвидени за енергийна ефективност на жилищни и административни сгради.

Едновременно с тези програми има възможност и за отпускане на пари за саниране на еднофамилни жилища. За целта се преговаря с екоминистерството, за да се използва финансиране по оперативна програма "Околна среда" 2014-2020, обясни Павлова.

Частично или пълно финансиране на санирането на такива сгради ще се отпуска в населени места с висока запрашеност на въздуха, обясни тя.

Разгледайте имоти за продажба и под наем в София

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване