Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Скъпите квартали са най-шумни

2013-06-27   |  TV7, 26.06.2013

Най-скъпите квартали са и най-шумните, но това не е приоритет при избора на жилища у нас. Постоянното излагане на шум води до стресови състояния, нетрудоспособност и здравословни проблеми. Всеки може да измери шума в собствената си жилищна сграда, с помощта на акредитирана лаборатория.

От началото на годината в РЗИ са постъпили 31 сигнала за силен шум в София,
най-често от спортни зали, музика от заведения, вентилационни системи. При над 120 децибела може да се стигне до моментално оглушаване и то невъзвратимо. Вредите обаче не са само за слуховите органи. На силен шум реагират всички органи и цялата нервна система. Най-дразнещи са звуците от прахосмукачка, пералня, климатик и силното говорене по телефон. Хората се стараят да изолират жилищата си от шума и затова предпочитат санираните блокове.

Тишината е един от последните фактори, които се взимат под внимание в процеса на взимане на решения за покупка на жилищен имот, а тишината е фактор за луксозните имоти, при покупката на вили. Купувачите масово избягват близостта на трамвайни линии и нощни заведения.

Основен източник на шум в София е автомобилният трафик, сочи специална карта, изработена от Столичната община за най-шумните обекти в града. Едни от тях са бул. "Цариградско шосе", гара "Подуяне", бул. "Гоце Делчев", бул. "Хр. Ботев" и бул."Дондуков". Изследване сочи, че повече от половината от жителите на София са изложени на по-високи от допустимите нива на шум.


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване