Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Оперативния директор на BULGARIAN PROPERTIES за Bulgaria on Air: спадът в цените на жилищата продължава да затихва

2012-08-15   |  Bulgaria on Air

Интервю с Полина Стойкова, Оперативния директор на BULGARIAN PROPERTIES, излъчено по телевизия Bulgaria on Air на 21.07 2012 г. по повод на изнесените от компанията данни за развитието на имотния пазар в България през второто тримесечие на годината.

По думите на Полина Стойкова, спадът в цените на жилищата продължава да затихва. В порталите за недвижими имоти, включително и сайта на BULGARIAN PROPERTIES, може да се натъкнем на оферти, каквито досега не сме виждали. Връщаме се към 2004-2005 година, когато предлагането е имало такива нива. В София може да се намерят апартаменти от 15 хил. евро. Голямо е и разнообразието сред офертите на стойност между 20 – 30 хил. евро за маломерни, панелни жилища, с локация в крайните квартали.

София и Варна продължават да са на лидерската позиция за най-скъпи имоти в България, като средните цени започват от 730 евро за кв.м. Бургас е по-евтин като средни цени, но при него, както и при Варна се наблюдава предимството на комбинацията между ваканционни и градски пазари и те се радват на по-голям интерес от страна на чужденците. Докато в Пловдив, движението на пазара идва основно от българските купувачи, като там цените са най-ниски и продължават да падат. Средните офертни цени са 700 евро на кв.м., а сделките се сключват за 500 евро на кв.м.

Главни купувачи на недвижими имоти у нас са руснаците, които предпочитат Южното Черноморие. Според прогнозите на брокерите се очаква годината да приключи с най-минамален спад от началото на кризата. Добрата новина е, че въпреки негативните очаквания и трудното икономическо възстановяване, секторът на недвижимите имоти се развива сравнително благоприятно.

Get the Flash Player to see this player.



  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване