Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Средна цена на жилищата в София

2016-04-19   |  http://fakti.bg/

Средно срещу 835 EUR/кв.м могат да се купят жилища в София. Поскъпването през първото тримесечие на тази година спрямо последното на 2015-а е 2.5%, а на годишна база – 8.4%, посочват от компанията за недвижими имоти Bulgarian Properties.

„От началото на годината ясно се очерта тенденцията на засилено търсене на жилища ново строителство. За изминалите месеци 50% от реализираните продажби в София са именно с такъв тип жилища, като голяма част от тях са в новостроящи се сгради, включително такива, които са в съвсем начален етап”, казва Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Данните на компанията сочат, че средната цена на реализираните сделки с имоти в новостроящи се сгради е 950 EUR/кв.м. – с около 100 EUR/кв.м. по-висока от средната цена за пазара.

Средната цена на на покупката на апартаменти в София за изминалите 3 месеца от годината е 79 800 EUR, а конкретно за жилищата ново строителство – 90 000 EUR, което показва предпочитанията на купувачите към жилища ново строителство и по-високите цени, които са готови да заплатят за покупка в качествени нови проекти.

Що се отнася до жилищата, обект на покупка, то делът на дву- и тристайните е равен. Общо 85% от купувачите са предпочели този тип имоти в периода януари-март 2016 г. Средната площ на закупените жилища през изминалите месеци е 90 кв.м. „Площта нараства спрямо предходното тримесечие поради по-големия дял закупени жилища с 2 и 3 спални. Най-често се купуват апартаменти на 2-ри до 5-ти, но не липсва интерес и към 6-ти до 8-ми, когато сградата предлага красиви гледки”, посочват от Bulgarian Properties.

Вижте нашите оферти ново строителство в столицата

Вижте нашите оферти ново строителство в цялата страна


  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване