Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Средната доходност от инвестиция в жилище в София надвишава 5%

2015-12-03   |  www.investor.bg, 02.12.2015

Средната доходност от жилищата в София достига 5,4% към момента, изчислява консултантската компания Bulgarian Properties на базата на актуални оферти за продажба на апартаменти, подходящи за отдаване под наем, съпоставени с месечните наемни нива и потенциалния доход от наем.

В анализа са включени и общите разходи за покупката на имотите (офертна цена, всички допълнителни разходи за покупката и ремонт и обзавеждане, когато това е необходимо), поясняват от компанията.

Месечните наемни цени на двустайните жилища в София варират между 300 и 550 евро. При тристайните наемните цени варират между 400 и 800 евро на месец, а многостайните са от 900 евро на месец нагоре, показва статистиката, обобщена от агенцията.

Според експертите доходност от над 6 на сто е постижима в южните квартали като Витоша, различни части на Младост, Манастирски ливади, а също и в престижните квартали в полите на Витоша.

Нива на доходност от над 5% могат да се постигнат в квартали като Лозенец, който традиционно генерира голямо търсене, както и Хиподрума, Бели брези, районът около Медицинска академия и Стрелбище.

Тези квартали се радват на висок интерес от страна на наематели поради близостта им до голям брой транспортни връзки и вече утвърдилия се район с голям брой офис сгради по бул. „България“ в столицата, както и близостта им до Южния парк.

Инвестиция в жилище ново строителство би генерирала доходност от порядъка на 6-6,5% в зависимост от апартамента, изчисляват още експертите. Жилищата в нови сгради все още се предлагат на по-изгодни цени, макар и вече да се наблюдава тенденция за повишение. Същевременно те са по-търсени на пазара заради някои допълнителни удобства – например гаражите, и все по-функционалното им разпределение.

Същевременно предлагането остава ограничено, затова и са постижими по-високи наемни нива при жилищата ново строителство.

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване