Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Средно 10 580 евро за селска къща

2013-05-07   |  Преса, бр.123, 07.05.13

Пазарът на селски имоти изживява интересна метаморфоза. От една страна расте броят на купувачите. Активността е много по-голяма спрямо началото на 2012 г. Броят на сключените сделки дори се запазва на същите нива от края на годината, когато традиционно пазарът е най-силен. Това се казва в анализ на компанията "Бългериан пропертис".

В същото време падат средните цени на закупените селски къщи. През първите три месеца на 2012 г. стойностите на продадените имоти се движеха в коридора 17 000-20 000 евро, като се предпочитаха къщи в много добро състояние. От началото на 2013 г. купувачите намалиха бюджетите си и дават средно по 10 580 евро за селски имот.

„Купувачите на евтини селски имоти в Северозапада са основно от Западна Европа - Великобритания, Германия и Франция, докато руските клиенти предпочитат недвижимости близо до Стара Загора, Велико Търново и Елхово", коментира Полина Стойкова, оперативен директор в компанията.

Голям интерес към извънградските постройки се наблюдава в районите на Стара Загора и Пловдив. Велико Търново също се превръща в търсена област през последните месеци след известен отлив на клиенти през 2012 г. Но най-евтината дестинация категорично е Северозападна България. В районите на Враца, Плевен, Монтана и Видин се купуват къщи до 5000 евро, споделят от агенцията.

На интерес се радват и качествените къщи в планинските села около курорта Боровец.

Разгледайте нашите оферти на селски къщи

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване