Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на имотите на Пловдив тръгват надолу?

2019-05-21   |  www.bnr.bg, 20.05.2019

Лек спад в цените и търсенето на недвижими имоти в Пловдив за първото тримесечие на годината. Брокери отчетоха, че има застой както в цените, така и в броя търсения на имоти.

Стефан Моллов от една от големите агенции за имоти обясни, че средната цена за апартамент в Пловдив е 757 евро/кв. м, което е по-ниско в сравнение с Варна и Бургас.

„Цените като цяло вече се нормализират - паднаха надутите изкуствено цени заради очаквания ефект на Пловдив европейска столица на културата. Това особено личи за топ локации като центъра, Стария град, Капана. В голяма степен не се сбъднаха очакванията, свързани с ЕСК, от 2018 г. в сферата на имотите. Цените вървят от високобюджетни сделки от над 1000 евро/кв. м надолу“.

Купувачите предпочитат за апартаменти отново центъра, Кършияка и отскоро квартал „Смирненски“, в района около Гребната база и мол Пловдив. Двустайните жилища са предпочитани както за жилище, така и за инвестиция, посочи още Стефан Моллов.

Засилен интерес има към тристайните жилища с 2 стални и повече пространство, както и тези в към затворените комплекси. Лек спад се отчита при търсенето на офис площи, но продължава търсенето на големи отворени пространства за аутсорсинг.

Вижте нашите предложения за жилища ново строителство в гр. Пловдив

Вижте нашите оферти за къщи в района на Пловдив

Вижте имотите ни под наем в гр. Пловдив

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване