Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на жилищата в София са се стопили с близо 42% спрямо предкризисните равнища

2014-09-23   |  www.investor.bg, 20.09.2014

С близо 42% са паднали цените на жилищата в София спрямо пиковите равнища отпреди кризата, сочат данни на консултантската компания Bulgarian Properties.

Спадът във Варна достига 35%, показват още данните.

През август обаче се наблюдават позитивни тенденции и пазарите в двата най-големи града на страната са повели процеса на възстановяване на пазара на имоти като цяло.

“Продажбите на имоти през август достигнаха рекордни нива в София, Варна и Слънчев бряг, което ни дава основание за оптимистични очаквания за второто полугодие на годината”, посочват от компанията.

През миналия месец цените на жилищата в София са се повишили с малко над процент спрямо юли и с 0,95 на годишна база. Във Варна през последния месец се наблюдава спад от 1,5%, но на годишна база ръстът достига 13,3%.

Във ваканционния сегмент обаче цените продължават да падат, макар и с по-бавни темпове. В Слънчев бряг например агенцията отчита намаление от 1,2% през последния месец и 4,4% за година. Спрямо пиковите равнища цените в морския курорт са намалели с близо 37%.

В Банско през август спадът на цените е под процент, а на годишна база достига 5,6%. В сравнение с пиковите равнища обаче там е измерен най-рязък спад на цените на имотите – над 61%.

Вижте най-новите ни обяви в София

  прочети повече статии

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване