Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Въвеждат се безплатни есемеси за промени в Търговския и Имотния регистър

2015-01-06   |  Mediapool, 30.12.2014

От 1 януари 2015 г. е осигурено безплатно информиране чрез есемес за настъпила входяща регистрация за търговец в Търговския регистър и за услугите от службите по вписванията, съобщиха от Агенцията по вписванията във вторник. Който иска да се ползва от тези услуги, трябва да подаде заявление в Търговския и Имотния регистър.

За Търговския регистър заявления за безплатно есемес известяване могат да подават само хората, които имат право да управляват и представляват фирмата. За Имотния регистър услугата е само собствениците на имоти.

От Агенцията по вписванията припомнят още, че от 1 януари ще бъдат полагани холограмни стикери, безплатни за бизнеса и гражданите, върху редица документи. Това са удостоверенията за актуално състояние, удостоверенията за вписани обстоятелства относно раздел ликвидация, удостоверенията за вписани обстоятелства относно раздел несъстоятелност, всички други документи, които удостоверяват обстоятелства и съдържат мокър печат.

Холограмни стикери ще се поставят и от документите, издавани от Имотния регистър. Това са заверените преписи на актове, удостоверенията за вещни тежести и удостоверенията по чл.46 от Правилника за вписванията.

Същите означения има и за удостоверенията за вписани обстоятелства в регистър БУЛСТАТ, както и удостоверенията за наличие на режим на имуществени отношения между съпрузите.

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване