Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Възстановяването на имотния пазар ще продължи и през 2014 г.

2013-12-13   |  www.profit.bg, 13.12.2013

Прогнозата ни за 2014 г. е възстановяването на имотния пазар да продължи, което ще се изрази в допълнително нарастване на реализираните продажби на жилищни и ваканционни имоти. Това прогнозира за Profit.bg Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties и Лукс имоти.

„В сегмента на лукс имотите очакваме темпът на възстановяване да бъде по-бърз в сравнение с останалите сегменти от жилищния пазар, индикации за което дава нарасналата активност при покупките на луксозни имоти през втората половина на 2013 г.", заяви още Стойкова.

По нейно мнение „пазарът ще продължи да бъде движен от български и руски купувачи, като към тях ще се присъединяват и купувачи от други страни, които напоследък дават сигнали за нарастващ интерес към покупка на имот в България“.

„Не очакваме някаква съществена промяна в цените на имотите“, каза още Стойкова.

„Прогнозата ми е те да запазят стабилност и да покажат по недвусмислен начин, че спадовете са в миналото, което ще даде увереност на всички, които до момента все още проявяват съмнение, че дъното е достигнато и че имотният пазар навлиза в нов етап от своето развитие“.

Много от купувачите, които вече от няколко години отлагат покупката на имот, ще се завърнат на пазара в София и другите големи градове на страната и ще сключат добри сделки през 2014 г.

Този процес ще бъде стимулиран и от подобряването на условията по ипотечните кредити и политиката на банките да улесняват достъпа на купувачите до финансиране, прогнозира Стойкова.

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване