Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Интервю с Оперативния директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за ТВ 7: Вече няма разминаване между офертните цени и цените, на които се сключват сделки

2010-08-23   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

В централната емисия новини на ТВ 7, излъчена на 8 август 2010 г., Оперативният директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС Полина Стойкова коментира пазара на недвижими имоти и направи някои прогнози.

Според прогнози на брокери на недвижими имоти, цените на имотите ще останат стабилни, но е възможен нов спад в края на годината. Развитието на пазара зависи от това кога ще започне да се възстановява икономиката. Заради продължаващата стагнация и лекото поскъпване на кредитите напоследък купувачите остават малко. Тези, които разполагат със свободни средства, обаче, са по-решителни заради ниските цени на жилищата в момента.

През второто тримесечие на 2010 г. цените на новите имоти в София намаляват в сравнение с началото на годината. Средната цена на имот в нова сграда в София е около 900 евро/кв.м. В Пловдив, Бургас и Велико Търново се наблюдава активизиране на пазара, като купувачите са готови да дадат около 45 000 евро за имот в областен град и около 60 000 евро за имот в София.

През лятото традиционно активен е и пазарът на морски имоти и на селски къщи, като интерес към тях проявяват и чужденци. Техните цени са стабилни и се очаква да останат такива до края на годината, но не е изключен и нов спад, смятат експертите.

Според Полина Стойкова през март и април 2010 г. имаше завръщане на купувачите и ръст на сделките, след което през май имаше сериозен спад в интереса и реализираните сделки. През юни-юли пазарът се стабилизира отново и достигна нива от 2009 г. Тя добави и че през тази година има уеднаквяване на цените, на които се реализират сделки и на офертните цени, т.е. разминаването между офертните цени и цените, на които реално се сключват сделки вече го няма. Според Оперативния директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС не е изключено да се достигне второ дъно, след което да последва истинското възстановяване на пазара на имоти в България.

Гледайте интервюто по ТВ 7:

Get the Flash Player to see this player.

За да свалите интервюто, моля натиснете тук.



---
Авторски права: 2010 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2010.


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване