Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Михаил Чобанов, главен изпълнителен директор на BulgarianProperties, пред списание „Имотът”

2007-06-02   |  Списание "Имотът", Май 2007

От началото на годината определено се наблюдават промени в търсенето на имоти от страна на частни предприемачи, купуващи от 1 до 5 недвижимости в страната, най-вече за лична инвестиция. Тези промени са по-скоро качествени, отколкото количeствени. Имам предвид, че навлезлите сериозно в България, още преди някоко години, главно британски купувачи спряха да се сдобиват с имоти така масово, както допреди влизането ни в ЕС. Причините можем да търсим в техните нагласи, а именно в спекулативните покупки, направени преди страната да се присъедини кьм евросъюза. Целта тогава беше да се купят имоти на ниски цени и след първи януари да бъдат препродадени на по-високи стойности, предвид цялостното повишаване на пазарните цени. Това е типично за купувачите от Великобритания, които имат традиции и опита, натрупан в други страни, изживели бум на имотите през последните 20 години – Испания, Португалия, Кипър и дори Полша, Чехия иУнгария. Както това се случи и на доста места по света - след британците започнаха да навлизат и купувачи от други европейски страни, но реализираните в момента обеми на продажбите са по-малки от преди 1 януари 2007 г.

Британците и ирландците се интересуват основно от ски курортите и най-вече от Банско и Пампорово. Увеличава се интересът към Боровец, но там търсенето ще се повиши осново след започването нн проекта „Супер Боровец". Традиоционно погледите са насочени и към морските курорти и особено към Слънчев бряг. Въпреки очевидното презастрояване. Следва да се отбележи и развитието на Каварна като гореща дестинация за покупка на недвижими имоти от страна на чужденци. Основен фактор там е наличието ни бъдещи голф игрища, както и не толкова застроената среда.

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване