Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Софийска фирма е избрана за изпълнител на комплекса „Велико Търново хилс"

2007-06-15   |  в-к Строителство Градът, 11 юни 2007, от Силвия Златкова

Софийската фирма „Мотив 1” е избрана за изпълнител на комплекса „Велико Търново хилс" в старата столица. Това казаха за „Строителство Градът" от „Велико Търново дивелопмънт" АД – фирмата инвеститор в най-мащабния за момента инвестиционен проект в старата столица. Строителната фирма се представлява от Васил Илчов, който има дългогодишен доказан опит в бранша, уточниха от инвестиционната компания, която е реализирала с „Мотив 1" и други проекти в София. Това са „Каса България", „Враня", „Люлин гардън” „Черни връх”. Компанията се занимава и с промишлено строителство, производство на метални конструкции и елементи.

Наскоро инвеститори от Израел, финансови анализатори на Израелската фондова борса декларираха инвестиционен интерес към Велико Търново. Четирийсетчленната група, между които журналисти от световни икономически издания, бяха запознати с проекта „Велико Търново хилс" като част от презентацията на България като инвестиционен климат. Израелските финансисти се интересуваха от икономическото развитие на региона, размера на чуждестранните инвестиции в индустрията, туризма, нивото на безработицата и оформилия се дефицит на работна ръка. Израелската финансова група „Асим" вече инвестира 10 млн. евро в България и е един от партньорите в проекта „Велико Търново хилс”.

Неразвитият финансов пазар с най-сериозната ниша, към която израелските инвеститори се стремят у нас, коментира Петър Христов от „България инвестмънт груп", инвеститор във „Велико Търново хилс". Представителите на израелските финансови среди определят България като много атрактивен пазар, казва Цвика Карми, главен директор на „Асим риъл естейт". Интересът е към недвижими имоти, жилища, офиси и търговски площи, логистични центрове. Досега е събран израелски резерв за инвестиции в близо 3000 апартамента в България, сочи Цвика Карми. Освен обектите в Русе и София на израелската група бяха представени планинските комплекси в Банско и Разлог.

Както „Строителство градът” информира преди време, десет строителни компании оферираха за строителството на комплекса „Велико Търново хилс". Инвестицията на „Велико Търново дивелопмънт" АД за изграждането на първото по рода си изнесено селище край Велико Търново ще е в размер на 50 млн. евро. Комплексът ще бъде изграден за по-малко от четири години в югоизточния край на Велико Търново, в местността Трошана. „Велико Търново хилс” е уникален за България тип застрояване. Комплексът е разположен близо до главните пътни артерии София – Варна, на еднакво разстояние е от столицата и Черноморието. Ще бъдат изградени 11 жилищни блока, общо 750 -1000 апартамента, подземни гаражи. В зоната с ниско застрояване са предвидени 45 еднофамилни къщи - два типа „близнак” и „редови", всяка от които с гараж. В централната част са проектирани търговско-административен център, детска градина, медицински център, открит и покрит басейн, спортни площадки, баскетболни игрища и много други неща. В цялостното проектиране на терена са предвидени зони за възстановяване и отдих, както и много зелени площи, осигуряващи високо качество на обитаването. Проектът е на „АС Оптимус" с ръководител на колектива арх. Асен Николов. Мениджър на проекта е „Ай Би пропьртис”, 50% от която държи „България инвестмънт груп”, в която съдружници са Петър Христов и Рон Дихно. Дружеството е сравнително ново име на пазара на инвестиции и имоти в България. Управлява се от двамата мениджъри, които са с опит в осъществяването на сделки с имоти, както и в насочването на инвестиции.

ЛУКС ИМОТИ предлага ексклузивно апартаменти от "Велико Търново Хилс".
За повече информация, вижте тук.


Вижте други оферти за недвижими имоти в региона.

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване