Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

За една година с 4.5% поскъпнаха имотите в София

2013-07-24   |  Репортер, бр.216, 23.07.13

747 евро на кв.м. е средната цена на апартаментите в столицата. Купувачите са склонни да направят компромис с цената и да платят малко повече.

Цените на имотите в София са се повишили с 4.5% през второто тримесечие на годината спрямо същия период на 2012 г., показва анализ на една от големите компании за недвижими имоти у нас.

Средната цена на продадените апартаменти е 747 евро на кв.м. в сравнение със 715 евро/кв.м. през второто тримесечие на 2012 г. Подобно е изменението и спрямо предходното тримесечие (+3.9%), когато средната цена на продадените апартаменти беше 719 евро на кв.м.

„През последните години купувачите имаха 2 основни фактора при избора - най-изгодната цена и точните параметри на имота, като компромиси се правеха с параметрите, но не и с цената. Напоследък се забелязва обратната тенденция - купувачите са по-склонни да направят компромис с цената, да заплатят малко повече на кв.м., но да закупят точния според техните изисквания имот“, посочват експертите в анализа.

Продажбите на селски къщи за поредно тримесечие задържат стабилни нива. През изминалото второ тримесечие цените на продадените селски къщи се върнаха до нормалните за последните 3-4 години нива, след като през зимата сделките бяха с възможно най-евтините къщи, отчитат от компанията за недвижими имоти.

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване