Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Новият градски рай

2008-05-15   |  Мениджър, бр.5, 05.08

Хит през последните години станаха жилищните комплекси от затворен тип. Този сравнително нов за България, но широко разпространен в Европа и САЩ вид застрояване е най-динамично развиващият се сегмент в жилищното строителство у нас.

Причината е в удобствата, които затвореният тип комплекси предлагат - контролиран достъп, добре изградена инфраструктура, паркова среда, детски площадки, тенис кортове, басейни, фитнес и СПА центрове, магазини, заведения, както и цялостна организация по поддръжката на комплекса. Жилищата, довършени според изискванията на своите обитатели, разполагат с кабелна защита, интернет, кабелна телевизия, телефонна и домофонна инсталация, а на много места - и с видеодомофон. Животът на подобно място предполага създаване на една по-различна микросреда, далеч от градския шум и ежедневния стрес. Сформира се едно своеобразно микрообщество. Днес на територията само на София се изпълняват над 30 проекта за селища от затворен тип, които се радват на траен интерес от купувачите. В строителството на комплексите предприемачите прилагат и нови технологии.

Както и нови услуги - пропърти мениджмънт. Тя е много популярна по света, у нас навлезе преди четири-пет години и вече се предлага от доста фирми. Основната им задача е да поемат всички грижи по поддръжката на жилището: почистване на общите части, плащане на текущите сметки за ток, вода, отопление, телефон и кабелна телевизия. Те се занимават с поддръжката на зелените площи и детските площадки, извършват ремонти, освежават и санират, обезпаразитяват. Освен това се грижат за охраната на жилището, изхвърлянето на боклука, подмяната на изгорелите осветителни тела, поддръжката на асансьорите и електроинсталацията на общите части. Събират плащанията, анализират разходите и предлагат идеи за тяхното намаляване.

Едно от най-големите предимства на пропърти мениджмънта е, че грижата за сградите повишава тяхната стойност. Цената на услугите се изчислява по различни начини. При управлението на жилищни комплекси се пресмята според квадратурата на имота. Годишната тарифа за София се движи между 8 и 12 евро на квадратен метър, а в курортите - от 12 до 16 евро. При бизнес сградите собственикът на имота плаща на фирмата за управление от 5 до 20% от наема.

Разгледайте нашите горещи предложения

Разгледайте услугите на нашия партньор Property Management BG


  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване