Контакти
0

БЮЛЕТИН - АРХИВ

2020-06-12

12.06.2020 Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES на форума Шумът на парите

По традиция взехме участие в поредното, 11-то, издание на икономическия форум "Шумът на парите", което тази година се проведе и се излъчи на живо онлайн.

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова се включи в дискусията от офиса ни в Слънчев бряг, който е отворен и вече посреща първите си клиенти за сезона.

Ето какво сподели тя:

Пазарът спря в средата на март с въвеждането на извънредното положение и продължи в средата на месец май, след отпадането на ограниченията за пътуване, оттам, откъдето беше спрял. Виждаме, че клиенти, които са запитали за имоти в дните преди извънредното положение, сега възобновиха интереса си към същите имоти и вече сключваме сделки с тях. Т.е. буквално пазарът продължи, откъдето беше спрял и в момента вече сме в нормален ритъм на работа, бих казала като в началото на годината преди епидемията.

Активизация има и на градските пазари, и в цялата страна. Колегите провеждат активно огледи, работим с цени на имотите ново строителство, които бяха от преди кризата. Пазарът дори е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като има търсене в цялата страна.

Строителният процес не спря и това имаше ключова роля, за да задържи доверието на купувачите. Комплексите напреднаха, някои дори взеха Акт 16. Освен в големите градове, интерес има и към курортите, и към селските къщи, които се превръщат в хита на 2020 г.

Ще има много какво да научим от случващото се през тази година. Тя ще бъде по-кратка от нормалното - само 10 месеца и всичко се развива със забързан темп. Процеси, които са били забавяни, успяха да се разгърнат. В нашата работа навлязоха нови технологии като виртуалните 360-градусови огледи, видео и други онлайн услуги.

Но всъщност най-значимото е, че клиентите започнаха да оценяват усилията, които влагаме в услугите, които предлагаме. Добавената стойност, която внасяме в процеса на покупко-продажбата на имоти, ще бъде оценявана все повече и клиентите ще изискват все повече от нас като консултанти, брокери и професионалисти.

Все повече инвеститори ни търсят за консултация на новите им жилищни проекти още в начален етап, тъй като осъзнават, че имат нужда от компетентен съвет и подкрепа още от етапа на създаване на концепция за даден проект и неговото проектиране, които по-късно са ключови за реализацията на проекта.

Постигна се по-добър диалог между пазарните участници. Продавачите са по-гъвкави и склонни към преговори. Всичко това води до по-добър пазарен баланс и с разумни и премерени действия пазарните участници могат да бъдат успешни на имотния пазар и през тази година.

Вижте видео запис на цялата дискусия в имотния панел на "Шумът на парите" тук:
Разгледайте нашите имоти на морето

Вижте имоти с виртуален 360-градусов тур

Вижте имоти с видео

Продайте или отдайте имот с нас


Сподели
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Жилище в Пловдив в комплекс Tomov Plaza
Апартаменти ново строителство в кв. Тракия на ТОП цени от 620 евро/кв.м.! Един от най-продаваните ни проекти в Пловдив, чието строителство напредва, очаквано завършване - 12.2021 г.
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
След селските къщи - идва нов тренд на пазара на имоти

Все повече българи предпочитат да купуват жилища в планината - и по-специално Боровец, където цените са доста по-ниски от големите градове в страната - София, Пловдив и Варна.

Боровец е най-старият и най-голям планински курорт у нас, като до средата на XX век е известен като Чамкория. Датира от 1896 г., когато е построена първата вила за почивка, а по-късно княз Ферди...

05 Август, 2020
Фирмени
Брокери на месец август 2020 г.

С пожелания за незабравими 🌞 летни преживявания в най-отпускарския месец ви представяме нашите 🏆 брокери на месеца за август 2020!

Те получиха своите 🥇 отличия на база на постиженията си през изминалия месец, който се отличи с 📈 висока пазарна активност, успешни сделки и много доволни 👫 клиенти.

За нас той донесе и поредните я...

05 Август, 2020
Медиите за нас
Стойкова: Пазарът е в отлична форма

Въпрocът: „Кoгa щe пoeвтинeят жилищaтa?” винaги e aктуaлeн и в пeриoди нa кризa, пoдoбнa нa тaзи прeдизвикaнa oт кoрoнaвируca, oчaквaниятa нa купувaчитe cтaвaт вce пo-гoлeми. Вeчe пoчти 5 мeceцa cвeтът живee в нeecтecтвeнa cрeдa, кoятo първият мeceц cтoпирa пaзaрa нa нeдвижими имoти, нo c тeчeниe нa врeмeтo нeщaтa ce нoрмaлизирaхa. Имeннo и пoрaди тoвa нoрмaлизирaнe нямa ocнoвaниe дa ce oчaквa, чe...

05 Август, 2020
Медиите за нас
Нова ТВ: Бум на сделките с имоти в планинските курорти


Интересът към покупка на имот в планинските курорти и в частност Боровец нараства и NOVA TV се свърза с нас за коментар на актуалните тенденции на пазара. Вижте какво сподели Стефан Абанозов, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Боровец и района.

---

Голяма част от хората купуват апартаменти, за да ги използват за почивка по всяко врем...

05 Август, 2020

Изпратете запитване