Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Публична продан на недвижим имот

2017-06-29   |  Мартин Полименов, юрист, BULGARIAN PROPERTIES

Какво представлява публичната продан и кой може да участва

Публична продан на имоти на длъжник се провежда от съдебен изпълнител или помощник-съдебен изпълнител. Продължителността на публичната продан е един месец, като започва и завършва на датите посочени в обявлението, с което се разгласява проданта.

В публична продан може да участва всеки български или чуждестранен гражданин, както и дружество. Участието може да бъде лично, чрез законен представител или пълномощник /адвокат или друго лице/.

Нямат право да участват длъжникът, неговият законен представител, пазачите и управители на продаваното имущество, съдебният изпълнител и негови служители, съдии, прокурори и следователи.

Съдействие за участие в публична продан от BULGARIAN PROPERTIES:

Ние можем да ви съдействаме в цялостния процес по участие в публична продан – от огледите на имота, преглед на документацията и подаване на документите, до сключване на сделката. Ако решите да ползвате нашите услуги, вие получавате следното:

• Информация за публичната продан и проучване на имота;
• Информация/подготвяне на наддавателно предложение и съдържанието му. Ползвайки услугите на Агенцията вие се предпазвате от това вашето наддавателно предложение да е недействително /невалидно/;
• Информация относно стойността и начина на внасяне на задатъка;
• Информация за наддавач, който не е обявен за купувач и иска да си изтегли задатъка;
• Информация за купувач, обявен на публичната продан и процедурата по възлагане на недвижимия имот, такси и разноски, плащане на остатъка от цената, въвод във владение, деклариране на имота, вписване в Агенция по вписванията – Имотен регистър и всичко друго по процеса на закупуване на имот на публична продан.

Ние разполагаме с екип квалифицирани юристи, които могат да ви съдействат при участие в публична продан или за други юридически услуги. Вижте още за юридическите ни услуги тук


  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване