Контакти
0

БЮЛЕТИН - АРХИВ

2020-07-03

03.07.2020 Имотите във Варна на старта на летния сезон

На старта на активния летен сезон и точно в средата на годината е време да обърнем поглед към втория най-активен имотен пазар в страната - този в град Варна.

Калин Чернев, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Варна, коментира актуалното състояние на пазара пред в-к Капитал за тяхното издание Капитал Градове, което посвети новия си брой на морската ни столица.


Ето какво сподели той:

Според мен пазарът продължи от средата на май там, от където беше стопирал в средата на март. Просто пропуснахме два месеца, в които почти нямаше реализация на сделки, а много от нас го приеха като време за наваксване с изостанали задачи и планиране на бъдещата дейност.

Такава пауза нямаше при строителството. Почти всички строителни компании във Варна продължиха работа по обектите си в обем и срок, заложен първоначално. Не се наблюдаваше и изменение на цените. Очакванията за драстичен спад на цените на градските апартаменти не се оправдаха. Строителните компании търпеливо изчакаха възобновяването на продажбите, без да прекъсват работа. И към днешна дата, когато запитвания, огледи и реализация на сделки набират скорост и се опитваме да достигнем нивата от началото на годината, работим със същите ценови листи отпреди пандемията.

Наблюдаваме активизация на купувачите във високия ценови клас в търсене на добри цени за уникални имоти, каквито Варна може да предложи - жилища до морската градина, с необезпокоявани морски гледки, в луксозни комплекси, както и къщи и резиденции в курортите около Варна. С оглед на по-голямата гъвкавост, към която са склонни собствениците към момента, считаме, че има потенциал да се сключват изгодни сделки, стига очакванията на купувачите да са реалистични и да не подхождат с прекомерни нагласи за намаляне на цени.

Усеща се раздвижване и на извънградския пазар. Така, както прогнозирахме в самото начало на пандемията, все повече хора, които са били в изолация в апартамент в града, започват да оценяват предимствата на крайградската къща с двор. Села, които имат добра инфраструктура, разполагат с магазини за стоки от първа необходимост, и са на разстояние 30-40 мин. с кола от града, започнаха да стават все по-интересни за жителите на Варна, а и не само за тях, но и за хора от вътрешността на страната, които искат да имат собствен дом близо или на морския бряг.

Същото се наблюдава и при ваканционните апартаменти, където особено голям интерес в момента има към Бяла. Курортите около Варна са предпочитани заради своето спокойствие, а атрактивните цени на имотите ще привличат все по-голям интерес от страна на българските купувачи.

Наред с това, очакваме активизация и на чуждестранния интерес, когато бъдат отворени границите и отпаднат ограниченията за пътуване. Към момента също има интерес, провеждаме видео огледи от разстояние, поддържаме активна комуникация и имаме всички предпоставки да разчитаме на бързо възстановяване след справянето със здравната криза.

Пожелаваме на всички едно незабравимо Лято'2020!

Останете с нас и разглеждайте нашия сайт за свежи нови оферти и страхотни имоти във Варна и цялата страна:

Вижте оферти за ново строителство във Варна

Вижте всички обяви в град Варна

Разгледайте къщи близо до Варна

Ваканционни апартаменти на Северното Черноморие

Сподели
Vitosha View сграда Е - строителството напредва!
Изберете комплекс Vitosha View за ваш нов дом! Отлични цени и качество на строителството, характерно за имоти в най-високия ценови клас. Модерна визия и внимание към всеки детайл. Функционално вътрешно разпределение с оптимално усвояване на пространствата. Минимални общи части. Чисто нова инфраструкрура. Зеленина и гледки към планината и града. Всичко това ще намерите само във Vitosha View!
Вижте още
Tech Park Residence - ново строителство до София Тех Парк
Изберете своя нов дом в комплекс от най-ново поколение в района на София Тех Парк!
Уют и комфорт на обитаване в модерна сграда с перфектна локация близо до The Mall, множество офис сгради и бъдеща метростанция. Напредващо строителство!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
След селските къщи - идва нов тренд на пазара на имоти

Все повече българи предпочитат да купуват жилища в планината - и по-специално Боровец, където цените са доста по-ниски от големите градове в страната - София, Пловдив и Варна.

Боровец е най-старият и най-голям планински курорт у нас, като до средата на XX век е известен като Чамкория. Датира от 1896 г., когато е построена първата вила за почивка, а по-късно княз Ферди...

06 Август, 2020
Фирмени
Брокери на месец август 2020 г.

С пожелания за незабравими 🌞 летни преживявания в най-отпускарския месец ви представяме нашите 🏆 брокери на месеца за август 2020!

Те получиха своите 🥇 отличия на база на постиженията си през изминалия месец, който се отличи с 📈 висока пазарна активност, успешни сделки и много доволни 👫 клиенти.

За нас той донесе и поредните я...

05 Август, 2020
Медиите за нас
Стойкова: Пазарът е в отлична форма

Въпрocът: „Кoгa щe пoeвтинeят жилищaтa?” винaги e aктуaлeн и в пeриoди нa кризa, пoдoбнa нa тaзи прeдизвикaнa oт кoрoнaвируca, oчaквaниятa нa купувaчитe cтaвaт вce пo-гoлeми. Вeчe пoчти 5 мeceцa cвeтът живee в нeecтecтвeнa cрeдa, кoятo първият мeceц cтoпирa пaзaрa нa нeдвижими имoти, нo c тeчeниe нa врeмeтo нeщaтa ce нoрмaлизирaхa. Имeннo и пoрaди тoвa нoрмaлизирaнe нямa ocнoвaниe дa ce oчaквa, чe...

05 Август, 2020
Медиите за нас
Нова ТВ: Бум на сделките с имоти в планинските курорти


Интересът към покупка на имот в планинските курорти и в частност Боровец нараства и NOVA TV се свърза с нас за коментар на актуалните тенденции на пазара. Вижте какво сподели Стефан Абанозов, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Боровец и района.

---

Голяма част от хората купуват апартаменти, за да ги използват за почивка по всяко врем...

05 Август, 2020

Изпратете запитване